Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη

Συγκινητικός επικήδειος από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Ήταν όλοι εκεί. Θαυμαστές, πολιτικοί, συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς, ο Αλέξανδρος, η Μάρθα, η Μαρία-Ελένη και η Ζένια, για να πουν το τελευταίο αντίο, να κλείσουν όλοι μαζί την αυλαία για τη Ζωή Λάσκαρη που έφυγε έτσι ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή 18 Αυγούστου στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που την συντρόφευσε για 41 χρόνια συντετριμμένος συγκλόνισε, αποχαιρετώντας τη γυναίκα της ζωής του. «Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν 41 χρόνια είναι θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».

Τραγικές φιγούρες οι κόρες της Μάρθα και Μαρία - Ελένη και η εγγονή της Ζένια, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Στην κηδεία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτές από όλα τα κόμματα, καθώς και πολλοί συνάδελφοι της μεγάλης ηθοποιού, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με τις ερμηνείες της, αλλά και με τους ρόλους της στο θέατρο.

Ανάμεσα στο πλήθος που είπε το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη ήταν και πλήθος συναδέλφων της όπως η Νόνικα Γαληνέα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Βέρα Κρούσκα, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος και η Βάνα Μπάρμπα. Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τον οποίο συνόδεψε ο γιος του Παύλος.

Η ταφή θα γίνει στο Α Νεκροταφείο.