Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Προβληματισμός από την ενίσχυση των ανέμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται έως και αυτή την ώρα η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών. Οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες τα εναέρια μέσα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 5 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της αυτοδιοίκησης και οι ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, το μεγαλύτερο βάρος ρίχτηκε στον άξονα Κάλαμος – Μικροχώρι ( Αγία Κυριακή – Σαλαμίδι).

Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης προσπάθησαν να ανακόψουν το μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς Μαλακάσα και Καπανδρίτι με συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων και χρήση όλων των διαθέσιμων εναερίων μέσων.