Τέσσερις φωτιές στην Ηλεία – Αντιπυρική ζώνη στην Ανάληψη

Τέσσερις φωτιές στην Ηλεία – Αντιπυρική ζώνη στην Ανάληψη

Μας ανησυχεί ότι εκδηλώθηκαν τέσσερις φωτιές σε λίγες ώρες» είπε ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

Τρεις νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Νομό Ηλείας, λίγη ώρα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Ανάληψη της Αμαλιάδας, που ξεκίνησε από το Κρυονέρι, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ανδρώνι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. «Αν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τέλος, σχετικά με τις φωτιές στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «εκεί φαίνεται ότι πηγαίνουμε καλά».

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αμαλιάδας – Εντολή εκκένωσης της Ανάληψης

Όπως ανέφερε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».