Στους πιο καταζητούμενους εγκληματίες ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Στους πιο καταζητούμενους εγκληματίες ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Δίνεται αμοιβή 1 εκατ. ευρώ για όποιον έχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψή του

O Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ένας από τους πλέον «αξιοπρόσεκτους» εγκληματίες καθότι έχει στρέψει πάνω του και την προσοχή της Europol, ενώ οι ελληνικές αρχές τον έχουν επικυρήξει για 1 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ η Europol έχει ξεκινήσει θερινή εκστρατεία με τίτλο «η αστυνομία σε θέλει πίσω αυτό το καλοκαίρι» ξεκίνησε η Europol με στόχο να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της Ευρώπης.

Στην ιστοσελίδα της Europol που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη καμπάνια υπάρχουν καταζητούμενοι από 21 χώρες. Στην καρτέλα καθενός εκ των κατηγορουμένων αναφέρονται τα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει, τα φυσικά χαρακτηριστικά τους και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπόθεση.

Η καμπάνια αυτή, ωστόσο, έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ένας από τους «most wanted» καταζητούμενος είναι και ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Στην καρτέλα του επισημαίνεται ότι «απέδρασε από τη φυλακή» και στη συνέχει γίνεται η ακόλουθη περιγραφή:

«Ο καταζητούμενος κρατούνταν για διάφορα εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απαγωγή, διακεκριμένη κατοχή όπλων, εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών, παραποίηση εγγράφων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη ιδιοποίηση αεροπορικών μέσων και παραβίαση κανόνων για την ασφάλεια των πτήσεων. Δραπέτευσε την 22/2/2009 και έκτοτε η διαμονή του είναι άγνωστη».

Ο Παλαιοκώστας εντάχθηκε στην ιστοσελίδα με τους «most wanted» εγκληματίες της Ευρώπης, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα, στο τέλος Μαΐου του 2017!

1
σχόλιο
  1. avatar ergsdfgf3434

    Άντε και Νο1!

Παρακαλούμε περιμένετε ...