Λάθος χρώμα στις κλήσεις του Δήμου Αθηναίων διαγράφει τα πρόστιμα

Λάθος χρώμα στις κλήσεις του Δήμου Αθηναίων διαγράφει τα πρόστιμα

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Ένα αυτοκίνητο με παράξενο ή απροσδιόριστο χρώμα έχει αρκετές πιθανότητες να αποφύγει την κλήση. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο συμπέρασμα από μια σειρά θεμάτων που έρχονται προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, βάσει των οποίων οδηγούνται προς διαγραφή σχεδόν 60 κλήσεις από παραβάσεις του ΚΟΚ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, ο λόγος της ακύρωσης είναι ότι το όργανο που κατέγραψε την εκάστοτε κλήση φέρεται να έχει κάνει λάθος στο χρώμα του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Εάν, λοιπόν, στην άδεια κυκλοφορίας το όχημα που έχει δεχθεί το πρόστιμο εμφανίζεται να έχει, για παράδειγμα, χρώμα βυσσινί, αλλά η κλήση γράφει πως το χρώμα του είναι κόκκινο, τότε η υπηρεσία εισηγείται να ακυρωθεί η κλήση.

Τι αναφέρεται σε σχετικά εισηγητικά

• Πρόστιμο 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση που είχε κοπεί το 2013 προτείνεται να ακυρωθεί διότι στην κλήση γράφεται χρώμα «ασημί», ενώ στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται «πράσινο».

• Εξι κλήσεις συνολικής αξίας 420 ευρώ που είχαν κοπεί στο ίδιο αυτοκίνητο το 2012 προτείνεται να ακυρωθούν, διότι αντί για χρώμα «καφέ» που λέει η άδεια, στις βεβαιώσεις αναγράφεται άλλοτε γκρι, άλλοτε μπεζ και άλλοτε ασημί.

• Τέσσερις κλήσεις που είχαν κοπεί το 2014 με συνολική αξία 200 ευρώ οδηγούνται προς ακύρωση, διότι αναφέρονται σε Ι.Χ. χρώματος άλλοτε γκρι και άλλοτε ανθρακί, ενώ η άδεια γράφει μπλε.

• Μια κλήση του 2014 (80 ευρώ) κόπηκε σε Ι.Χ. γαλάζιο, ενώ η άδεια γράφει πράσινο.

• Πρόστιμο 40 ευρώ που κόπηκε στο κέντρο της Αθήνας το χειμώνα του 2013 σε όχημα που είχε αλλάξει πινακίδες από το 2003!.. Ο ιδιοκτήτης που ζει στην επαρχία, έλαβε την κλήση και έμεινε εμβρόντητος, καθώς ο ίδιος το είχε αγοράσει καινούριο από την τοπική αντιπροσωπία το 2003 με πινακίδες που αντιστοιχούν στο νομό κατοικίας του. Αυτό που προέκυψε είναι ότι η αντιπροσωπία το είχε αρχικά ταξινομήσει το 2003 με «αθηναϊκό» νούμερο στο οποίο και κόπηκε η κλήση. Είναι προφανές πως εδώ έγινε λάθος στην καταγραφή της πινακίδας κυκλοφορίας.

• Τρία πρόστιμα 80, 20 και 80 ευρώ που κόπηκαν σε τρία διαφορετικά Ι.Χ. τα έτη 2013 και 2014 όπου είναι λάθος όχι μόνο το χρώμα αλλά και ο τύπος-μάρκα του αυτοκινήτου. Σε άλλα Ι.Χ. το χρώμα εμφανίζεται κόκκινο και πορτοκαλί αντί για μαύρο, ενώ όχημα που εμπόδιζε κάδους απορριμμάτων και την αποκομιδή τους γλιτώνει τα 100 ευρώ διότι εμφανίζεται κόκκινο αντί για ασημί.

1
σχόλιο
  1. avatar GIORGOS ASSAKOS

    ΠΟΛΥ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...