Η μάνα που έκαψε το μωρό της κακοποιούσε και τα άλλα της παιδιά

Η μάνα που έκαψε το μωρό της κακοποιούσε και τα άλλα της παιδιά

Από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού - Αν οι γονείς κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία πίσω από τη μεταφορά ενός βρέφους μόλις επτά μηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών πριν 4 ημέρες, με χτυπήματα και εγκαύματα, τα οποία του προκάλεσαν οι ίδιοι του οι γονείς.

Tο επτά μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου παραμένει νοσηλευόμενο, όχι μόνο εγκαύματα, αλλά και κατάγματα στα πόδια.

Ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα - αθίγγανοι - συνελήφθησαν και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία ενώ η μητέρα ισχυρίζεται ότι το χτύπησε το δίχρονο αδερφάκι του, καθώς αυτό, πέταξε το κοριτσάκι από το ριλάξ, πριν προλάβει η μητέρα να αντιδράσει.

Οσο για τα εγκαύματα που φέρει το βρέφος, η μητέρα υποστηρίζει ότι προέρχονται από από καυτό γάλα το οποίο έπεσε πάνω του.

Αν οι γονείς κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με το patrastimes.gr, κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Πάτρα: Έκαψαν και χτύπησαν επτά μηνών βρέφος

Το  Χαμόγελο του Παιδιού ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»  για τη μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.