Στη Δικαιοσύνη ο «πατήρ Κλεομένης» για βεβήλωση

Στη Δικαιοσύνη ο «πατήρ Κλεομένης» για βεβήλωση

Η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέπεμψε το βίντεο που απεικονίζεται ο ρασοφόρος να προκαλεί φθορές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ρασοφόρος που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης». Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με το βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube , ο ρασοφόρος προκαλεί φθορές στο μνημείο και χρησιμοποιεί ακραίες φράσεις αντισημιτισμού.

Το βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Την αγανάκτησή του για το θέμα εξέφρασε μεταξύ άλλων και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, το οποίο σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο ρασοφόρος «βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στην μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου».

Χθες, η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας ξεκαθάρισε ότι ο «πατήρ Κλεομένης» δεν είναι ούτε ιερέας, ούτε μοναχός και δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία.