Τι κατέθεσε η Σέρβα που έβγαλε σέλφι με τον 22χρονο τουρίστα στο Λαγανά

Τι κατέθεσε η Σέρβα που έβγαλε σέλφι με τον 22χρονο τουρίστα στο Λαγανά

«Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;»

Η διερεύνηση του στυγερού εγκλήματος στον Λαγανά με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό Μπάκαρι Χέντερσον προχωρά και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ο κρίσιμος -αν και ακούσιος- ρόλος μιας νεαρής γυναίκας. Η 26χρονη κοπέλα από τη Σερβία παρά τους αρχικούς της δισταγμούς να προβεί σε αποκαλύψεις καταθέτοντας στην Αστυνομία, φαίνεται να κρατά το κλειδί του μυστηρίου για το ποιοι ήταν οι αληθινοί φονιάδες του άτυχου Αμερικανού.

Από τη μαρτυρία της νεαρής γυναίκας προσπαθούν οι Αρχές να εξιχνιάσουν τον βάρβαρο και ειδεχθή φόνο του 22χρονου Αμερικανού Μπάκαρι Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», περιέγραψε σε δύο διαδοχικές καταθέσεις της στην Αστυνομία τα επεισόδια της 7ης Ιουλίου, όπως έχουν εντυπωθεί στη μνήμη της. Η κοπέλα δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική στην πρώτη της κατάθεση. Υποστήριξε ότι δεν θυμόταν ή δεν γνώριζε καλά τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν ή φέρονται να έχουν εμπλακεί στο συμβάν. Ωστόσο, στη δεύτερη συμπληρωματική της κατάθεση μίλησε για τη selfie που έβγαλε με την παρέα των Αμερικανών.

Η κίνησή της αυτή πυροδότησε τον θυμό κάποιων παρισταμένων ομοεθνών της, ένας εκ των οποίων εξαπέλυσε ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος του άτυχου θύματος. Ακολούθως, ο Σέρβος χαστούκισε τον Αμερικανό. Τότε ο Μπάκαρι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της νεαρής, θέλησε να αντεπιτεθεί αρπάζοντας ένα μπουκάλι μπίρα με το οποίο χτύπησε τον Σέρβο στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ίδια, όπως φαίνεται σαφώς από τις δύο καταθέσεις της, η αιτία του καβγά ήταν η φιλική διάθεση και η προθυμία της να προσεγγίσει τη συντροφιά των Αμερικανών, κάτι που προκάλεσε την οργή των Σέρβων πελατών και εργαζομένων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο μπαρ εκείνη τη νύχτα.

Στη συμπληρωματική της κατάθεση, η οποία δόθηκε μία ημέρα μετά, ήταν πιο ακριβής στις περιγραφές της και περισσότερο αποκαλυπτική: «Περί τις 2 τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 πήγα στο μπαρ για ποτό. Εκεί γνώρισα τους τρεις Αμερικανούς που έχω αναφέρει στην κατάθεσή μου, τον Τσαντ, τον Μπάκαρι, ο οποίος ήταν ο μελαψός που χτυπήθηκε, και έναν τρίτο το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι. Καθώς πίναμε ποτό και διασκεδάζαμε, θέλησα να βγάλω μια φωτογραφία selfie με τον Τσαντ και τον Μπάκαρι. Εκείνη την ώρα, μέσα στο μπαρ γινόταν πάρτυ με πολλούς Σέρβους.

Κάποια στιγμή ένας από αυτούς που διασκέδαζαν δίπλα μας με πλησίασε και μου είπε: "Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;". Εγώ τον αγνόησα, αλλά ο Μπάκαρι μίλησε στον Σέρβο. Δεν θυμάμαι τι είπαν. Τότε ο Σέρβος γύρισε απότομα και έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Μπάκαρι. Αρχικά ο Μπάκαρι δεν αντέδρασε, αλλά λίγο αργότερα χτύπησε τον Σέρβο στο κεφάλι με ένα μπουκάλι μπίρας που κρατούσε. Ξεκίνησε καβγάς μεταξύ τους και μπήκα στη μέση θέλοντας να τους χωρίσω.

Τότε πιστεύω ότι ο μελαψός Μπάκαρι με χτύπησε κατά λάθος με τον αγκώνα του στο πηγούνι μου και εγώ άρχισα να αιμορραγώ. Τότε ο φίλος μου ο Αμίρ, ο οποίος είναι και φίλος του ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον έχω γνωρίσει στο μπαρ, με ρώτησε τι έγινε και αιμορραγούσα. Εγώ έκλαιγα, πονούσα και ζήτησα από τον Αμίρ να σταματήσει τον καβγά μεταξύ του Αμερικανού Μπάκαρι και του Σέρβου. Ο Αμίρ βγήκε στον δρόμο και πήγε να βρει τον Αμερικανό, για να δει τι είχε συμβεί. Μετά από λίγο, ο Αμίρ μαζί με άλλα άτομα σερβικής καταγωγής, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, άρχισαν να τρέχουν στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά».