Τα τρία κίνητρα για τη δολοφονία του 59χρονου πολιτευτή στο Γέρακα

Τα τρία κίνητρα για τη δολοφονία του 59χρονου πολιτευτή στο Γέρακα

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο δράστης να πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο

Τρία είναι τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τη δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτσάκη, τον οποίο εκτέλεσαν άγνωστοι το Σάββατο στο Γέρακα.

Τα κίνητρα που εξετάζονται ιεραρχικά είναι: Προσωπικές διαφορές, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αντεκδίκηση.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος ενδέχεται να χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα, ενώ εξετάζουν αν η δολοφονία του σχετίζεται με τη σύλληψη του 23χρονου γιου του, για την ανθρωποκτονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο 59χρονος δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ ασχολείτο με τα κοινά και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Κρήτη. Πριν από λίγο καιρό, το θύμα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Εργαζόταν ως οικοδόμος και σε διαφημιστική εταιρία συγγενούς του. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν κάποιες αντιπαραθέσεις που σχετίζονταν με τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή στην Πεντέλη. Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν ότι η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο με τον εντοπισμό αυτοπτών μαρτύρων, λήψεις καταθέσεων και συγκέντρωση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής βάσει του δρομολογίου που φαίνεται να είχε ακολουθήσει το θύμα. Από εκεί και έπειτα θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι που σχετίζονται με το κίνητρο των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Το θύμα λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη Λ. Μαραθώνος και Σπάτων και φέρεται να πήγε σε απέναντι κρεοπωλείο για να ψωνίσει.

Επιστρέφοντας στο όχημά του, και όταν μπήκε σε αυτό, φαίνεται να δέχθηκε την επίθεση του δολοφόνου του, ο οποίος είτε άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα είτε βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που ήταν ανοικτό. Οι βολίδες βρήκαν τον 59χρονο στο λαιμό, τη μασχάλη και δύο στην ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του. Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα ή άλλο μετασκευασμένο όπλο. Ενδεικτικό είναι πως το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν 3 ώρες αργότερα, από έναν περαστικό ο οποίος είδε τον 59χρονο να έχει γύρει στο κάθισμα του συνοδηγού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και ανοικτό τον κλιματισμό, ενώ δεν βρήκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου, τους οποίους είτε πήρε μαζί του ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ερευνούν αν τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν προσωπικές διαφορές, ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αντεκδίκηση που σχετίζεται με την υπόθεση του γιου του. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του θύματος που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία και έφθασε στο σημείο της δολοφονίας, φανερά συντετριμμένη, χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι είχε συμβεί. Μάλιστα, λίγο αργότερα ανέφερε ότι θα πήγαινε να επισκεφτεί το γιο της στη φυλακή προκειμένου να τον ενημερώσει για το θάνατο του πατέρα του.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...