Γιατί θεωρείται ιερό το κάστανο του Αγίου Παϊσίου

Γιατί θεωρείται ιερό το κάστανο του Αγίου Παϊσίου

Δεκάδες πιστοί συνέρευσαν στην αγρυπνία που έγινε προς τιμήν του Παΐσιου του Αγιορείτη στο Αγρίνιο

Πλήθος πιστών πήρε μέρος την περασμένη Τρίτη στην Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Παϊσίου του Αγιορείτη, που έγινε στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο.

Οι πιστοί που προσέρχονταν προσκυνούσαν την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου καθώς και ένα κάστανο το οποίο πριν από 27 χρόνια, ο Άγιος είχε δώσει σε έναν φοιτητή, νυν κληρικό, ο οποίος ήταν και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης είχε επισκεφθεί τον Γέροντα Παΐσιο ως φοιτητής το 1990, μαζί με μια ομάδα συμφοιτητών του. Τότε, ο Γέροντας τους έδωσε ως δώρο και ευλογία μια χούφτα βρασμένα κάστανα.

Ένα από αυτά κράτησε ο πατήρ Κωνσταντίνος, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει αναλλοίωτο.

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, «27 χρόνια μετά, το κάστανο παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.
Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν».

Το agrinioreport.com δημοσίευσε φωτογραφίες από την αγρυπνία, στις οποίες φαίνεται και το κάστανο που προσκύνησαν οι πιστοί…

rirokastn1

rirokastn2

rirokastn4

rirokastn5