Στον ανακριτή σήμερα οι 8 κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Ζάκυνθο

Στον ανακριτή σήμερα οι 8 κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Ζάκυνθο

Το τραγικό συμβάν προκαλεί οργή στην τοπική κοινωνία

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση που απαγγέλθηκε σε βάρος τους είναι οι 8 συλληφθέντες -ένας ημεδαπός και επτά Σέρβοι-φερόμενοι ως δράστες για την άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Bakari Henderson που τελέστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευή στο Λαγανά. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για όσα αδικήματα βαρύνονται.

Ταυτόχρονα όμως το περιστατικό προκαλεί και οργή καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία σοβαρή προσπάθεια πρόληψης ή καταστολής αυτών των περιστατικών που διαφημίζουν αρνητικά τη Ζάκυνθο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αντί να την προβάλουν για αυτό που είναι, δηλαδή ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός με φυσικές και όχι μόνο ομορφιές.

Τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός, εκφράζουν όχι μόνον οι πολίτες αλλά και οι αρχές του νησιού επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί. Και όλα αυτά μία μόλις ημέρα μετά από ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης και προετοιμασίας για το Λαγανά, μεταξύ τοπικών αρχών, υπηρεσιών και φορέων, αποδεικνύοντας πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, γράφει το imerazante.gr.

Το χρονικό

Ο 22χρονος, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στη Ζάκυνθο για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Όλα φέρεται να ξεκίνησαν στις 03:30 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής όταν ο άτυχος νέος, φέρεται να διαπληκτίστηκε και να δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Λαγανά.

Ο καβγάς συνεχίστηκε και έξω από το μαγαζί, με το νεαρό να απομακρύνεται τρέχοντας, ωστόσο άρχισαν να τον καταδιώκουν ορισμένοι από τους θαμώνες με τους οποίους έγινε η συμπλοκή. Στα 20 μέτρα τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα με αποτέλεσμα να σωριαστεί αναίσθητος στη μέση του δρόμου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Η διακομιδή

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον άτυχο νεαρό στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΙΟΝΙΑΝ ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιάννης Τουρίκης «ο νεαρός Αμερικανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό ασθενοφόρο γύρω στις 3.40πμ άσφυγμος, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκδορές στο πρόσωπο και τα χέρια στο Τμήμα Επειγόντων Περισταστικών όπου και έγινε για αρκετή ώρα προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο χωρίς αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι η εικόνα του ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού. Τα ακριβή αίτια θα αναδείξει η νεκροψία – νεκροτομή».

Συλλήψεις και προσαγωγές

Η αστυνομία ειδοποιείται και φτάνει στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ και οι έρευνες ξεκινούν υπό τις οδηγίες και την εμπειρία του Αστυνομικού Διευθυντή Τριαντάφυλλου Πανόριου. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος το οποίο μελετάται λεπτό προς λεπτό. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συνέλαβαν ένα 34χρονο ημεδαπό και ένα 32χρονο Βρετανό υπήκοο Σέρβικης καταγωγής. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι δυο άνδρες ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δυο ακόμη δράστες, 22 ετών αμφότεροι υπήκοοι Σερβίας. Ξημερώματα Σαββάτου συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, δυο 18χρονοι, ένας 21χρονος και ένας 25χρονος, Σέρβοι υπήκοοι. Συνολικά συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.