Θερμόμετρο στους 47° Κελσίου: Φωτογραφικό στην Ελλάδα του καύσωνα

Θερμόμετρο στους 47° Κελσίου: Φωτογραφικό στην Ελλάδα του καύσωνα

Από αύριο ραντεβού στην παραλία... λένε οι πιο τυχεροί

Δεύτερη μέρα του σφοδρού κύματος καύσωνα και τα θερμόμετρα σε όλη τη χώρα δείχνουν 42 και 43 βαθμούς Κελσίου. Όμως σε κάποιες περιοχές της χώρας (πχ στα Τρίκαλα που βλέπετε στη φωτογραφία) το θερμόμετρο καταγράφει θερμοκρασίες 47° Κελσίου!

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, κυρίως στις πόλεις, ενώ και η σκόνη που έχει έρθει από την Αφρική επιδεινώνει το αίσθημα δυσφορίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από την Κυριακή το απόγευμα και από τα δυτικά της Ελλάδας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό για την πρόληψη των επιπτώσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα μωρά, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Στο μεταξύ οι πιο ψύχραιμοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού με όσα μέσα διαθέτουν, επιστρατεύοντας και τη φαντασία τους.


«Το βάπτισμα του Πυρός το πήραμε χθες. Θα καώ και σήμερα, αλλά τουλάχιστον από αύριο θα είμαι στην παραλία», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο 28χρονος Παύλος Νικολόπουλος.

Αρκετοί πάντως επιλέγουν να βγούνε από το σπίτι και να επισκεφθούν το πάρκο της γειτονιάς τους ή τις κλιματιζόμενες αίθουσες για να πάρουν μια ανάσα δροσιάς.

Όσοι μένουν κοντά σε χώρους πρασίνου μπορούν να τους επισκεφτούν αφού τα πάρκα θα μένουν ανοικτά για όλο το 24ωρο, με σκιερές επιφάνειες, πυκνά δέντρα. Το περιαστικό πράσινο κι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου προσφέρονται για να ξεφύγει κάποιος από την υπερβολική θερμοκρασία.