Τα σενάρια για την αυτοκτονία του 23χρονου Δημήτρη στο ΤΕΙ

Τα σενάρια για την αυτοκτονία του 23χρονου Δημήτρη στο ΤΕΙ

«Ήταν ένα ήσυχο, σεμνό παιδί. Το κοιτούσες στα μάτια και έστρεφε το βλέμμα κάτω»

Το «μήνυμα» που ήθελε να στείλει ο σπουδαστής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου βάζοντας τέλος στη ζωή του μέσα στο κτίριο όπου φοιτούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αρχές. Η αυτοκτονία του 23χρονου Δημήτρη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», φαίνεται πως πιθανόν την είχε προσχεδιάσει. Ο άτυχος νέος, αποκαλύφθηκε χθες από την καθαρίστρια του ιδρύματος, όταν ανεβαίνοντας το εσωτερικό κλιμακοστάσιο, τον αντίκρισε απαγχονισμένο με σχοινί που είχε δέσει στο κιγκλίδωμα σκάλας που οδηγούσε στον πρώτο όροφο του ΤΕΙ.

«Ήταν ένα ήσυχο, σεμνό παιδί. Το κοιτούσες στα μάτια και έστρεφε το βλέμμα κάτω. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Το συγκλονιστικό, όπως φαίνεται, είναι ότι το είχε προσχεδιάσει. Το σχοινί, όπως μάθαμε, ήταν καινούργιο, ενώ πρέπει να κατέβαλε κόπο για να μπορέσει να κρυφτεί και να παραμείνει στο κτίριο», τόνισε στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου. Ο κ. Τριανταφύλλου, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο 23χρονος να είχε πέσει θύμα επιθετικής συμπεριφοράς από συμφοιτητές του, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι αστυνομικοί, ερεύνησαν το μικρό διαμέρισμα του νεαρού στο κέντρο του Μεσολογγίου, αλλά δεν εντόπισαν οτιδήποτε που να εξηγεί το αδιέξοδο του φοιτητή. Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Δημήτρης δεν είχε πολλούς φίλους, δεν είχε λογαριασμούς στα social media, ενώ σύμφωνα με καθηγητή του, χρωστούσε 13 μαθήματα. Οι αστυνομικές αρχές, εξετάζουν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο της ερωτικής απογοήτευσης, ενώ για τις αρχές το γεγονός ότι επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του εντός του ΤΕΙ, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό.