Τέλος τα κινητά στα σχολεία

Με εντολή του προς όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο είχε και στο παρελθόν προβληματιστεί πολύ με το θέμα και αποφάσισε να δράσει απαγορευτικά, προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα, όπως καταγραφές εικόνων από παράδοση μαθημάτων με πρωταγωνιστές μαθητέρς και καθηγητές, άσεμνα βίντεο με ψηγματα παιδικής πορνογραφίας, κρούσματα καταγραφής βίας και ξυλοδαρμών ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όλα αυτά μετέπειτα κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Προσωπικά δεδομένα παραβιάζονται και τα βίντεο εκμεταλλεύονται από τρίτους εις βάρος των παιδιών, ενίοτε και των ίδιων των εκπαιδευτικών. Για όσο λοιπόν διάστημα θα βρίσκονται εντός σχολικού περιβάλλοντος, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να έχουν κλειστά τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις σχολικές αίθουσες.

Οι παραβάτες μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με επίπληξη ή και αποβολή, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να τεθούν ενώπιον πειθαρχικών ποινών.