Με ριζίτικα και μπαλωθιές η Κρήτη κήδεψε τον Κων. Μητσοτάκη

Με ριζίτικα και μπαλωθιές η Κρήτη κήδεψε τον Κων. Μητσοτάκη

Στην αγκαλιά της κρητικής γης που τόσο πολύ αγάπησε, αναπαύεται από σήμερα ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η σορός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ετάφη στο Κοιμητήριο του Αργουλιδέ Χανίων, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, μέσα σε βαρύ κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και τους ήχους της κρητικής λύρας.

Στο κοιμητήριο τελέστηκε τρισάγιο, ενώ με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους τα παιδιά του, Κυριάκος, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, καθώς και τα εγγόνια του.

Το φέρετρο έφτασε από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα στο νεκροταφείο, επάνω σε στρατιωτικό κιλλίβαντα, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού και συνοδεία αγημάτων των Ενόπλεων Δυνάμεων.

Μαυροφορεμένοι Κρητικοί -  ανάμεσά τους ο Μανώλης Κονταρός και ο Νίκος Ζωιδάκης - τραγούδησαν το αγαπημένο του ριζίτικο, μαντινάδες και έριξαν μπαλωθιές ενώ εκατοντάδες πολίτες καταχειροκρότησαν τον ιστορικό έλληνα πρωθυπουργό και τον άνθρωπο Κων. Μητσοτάκη.

Το ριζίτικο ήταν το «Σε ψηλό βουνό (Ο αετός)» του Κώστα Μουντάκη, το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ανεβάσει - αντί για αντίο - στα social media, την ημέρα που πέθανε ο πατέρας της.

Λίγο πριν γίνει ο ενταφιασμός, ο μικρότερος εγγονός του εκλιπόντα, ο Κώστας Μητσοτάκης, άφησε επάνω στο φέρετρο την κατσούνα του παππού του.

Τη σορό κατέβασαν στον τάφο βρακοφόροι με πένθιμη στολή ενώ άνδρες της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έριξαν ριπές.

Τέλος, όλοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ως το ύστατο χαίρε στον μεγάλο πολιτικό του τόπου,  φωνάζοντας «Αθάνατος». 

Ο πρόεδρος  της Ν.Δ έλαβε την σημαία την οποία είχε καλύψει το φέρετρο ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τα μετάλλια του πατέρα της.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Flashnews.gr