Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κων. Μητσοτάκη

Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κων. Μητσοτάκη

Απόψε θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλέπα, στην εκκησία της Αγίας Μαγδαληνής και αύριο θα ταφεί στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 από την Ελευσίνα έφτασε λίγο μετά τις 20:30  στα Χανιά η σορός του Κων. Μητσοτάκη, όπου αύριο θα γίνει η ταφή του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το κρητικό flashnews.gr,  τη σορό του πρώην Πρωθυπουργού υποδέχθηκαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης ,τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων, καθώς και αξιωματικοί του στρατού.

Στη συνέχεια το καλυμμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο μεταφέρθηκε στη Χαλέπα, στην εκκησία της Αγίας Μαγδαληνής, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει αμέσως μετά στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και για χρόνια επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θα ενταφιαστεί  δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα Μητσοτάκη, στον οικογενειακό τάφο.

«Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου, τον «Κοπέρνικο», όπως χαριτολογώντας την αποκαλούσες. Και, βέβαια, με θέα παντοτινή το αγαπημένο σου Ακρωτήρι. Και με συντροφιά τα Λευκά Όρη» ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το μικρό, αγροτικό νεκροταφείο, στο οποίο επέλεξε να ταφεί ο εκλιπών.

Η εξόδιος ακολουθία του Κων. Μητσοτάκη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και πλήθος κόσμου.