Στην εντατική αλλά εκτός κινδύνου ο Λουκάς Παπαδήμος

Στην εντατική αλλά εκτός κινδύνου ο Λουκάς Παπαδήμος

Τι αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν - Βασικό ερώτημα παραμένει πώς κατάφερε και πέρασε ο φάκελος από τους ελέγχους

 

Την καλή κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου επιβεβαιώνει το νεότερο ιατρικό δελτίο από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ενώ σημειώνει ότι οι δύο συνοδοί του εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση.

Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή. Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι δύο συνοδοί του, έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών έπεσε χθες θύμα τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο φάκελο, που άνοιξε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Η  έκρηξη τον τραυμάτισε στον θώρακα και στην κοιλιά. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υπεβλήθη σε χειρουργικό καθαρισμό των τραυμάτων του.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται, καθώς όλα δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Ωστόσο, βασικό ερώτημα παραμένει πώς κατάφερε και πέρασε ο φάκελος – με αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών από τους ελέγχους, πριν φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Ταχυδρομήθηκε στο γραφείο του κ. Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών, απ’ όπου φέρεται ότι το παρέλαβε χθες το πρωί ο υπάλληλος της ΤτΕ που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού και βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της έκρηξης.

Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να έλεγξε το δέμα - βόμβα στα δύο μηχανήματα X-ray που λειτουργούν στην ΤτΕ, ένα σταθερό μηχάνημα στην είσοδο του κτιρίου και ένα δεύτερο –φορητό–, δίχως πάντως να εντοπίσει κάτι ύποπτο, ενώ πληροφορίες λένε πως ο φάκελος πέρασε από X-ray της Βουλής.