Έκρηξη με «άρωμα τρομοκρατίας» στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Έκρηξη με «άρωμα τρομοκρατίας» στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Ο κ. Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο - Στην Εντατική στον «Ευαγγελισμό» - Έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το όχημα βρισκόταν στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης.

Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο οδηγός του και άλλοι επιβαίνοντες στο όχημα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο κ. Παπαδήμος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο αφού φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των άλλων δυο τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία. Τα τραύματα είναι επιφανειακά και δεν φαίνεται να έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο. Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος εισήχθη στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου αφού έχει υποστεί εισπνευστικό τραύμα από την έκρηξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Επίθεση με παγιδευμένο φάκελο που παραπέμπει σε Πυρήνες της Φωτιάς

Φαίνεται πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, καθώς η έκρηξη οφείλεται σε φάκελο που άνοιξε ο κ. Παπαδήμος ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Ως αποστολέας του φακέλου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εμφανιζόταν η Ακαδημία Αθηνών.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος έχει ζημιές. Καθώς το αυτοκίνητο είναι θωρακισμένο, εκφράζονται ανησυχίες για την κατάσταση των τραυματιών αφού η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος υπήρξε διοικητής της ΤτΕ.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση να είναι μέρος μιας σειράς επιθέσεων που είχε κάνει η οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οργάνωση απέστειλε μαζικά δέματα προς αξιωματούχους, με ονόματα Ελλήνων πολιτικών ως αποστολείς.

Το βασικό ερώτημα τώρα είναι πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του κ. Παπαδήμου αλλά και αν υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι παγιδευμένοι φάκελοι, είτε μέσα στο όχημα, είτε αν έχουν σταλεί σε άλλους αξιωματούχους.