Νέα πρόσωπα στα γενικά επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων

Παραμένει στη θέση του ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ενώ στη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετείται ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, μέχρι σήμερα Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού. Στη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και στη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Έτσι διαμορφώθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου, και τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

"Η Κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους αρχηγούς που αποστρατεύονται και να τονίσει τη μεγάλη προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα. Μιλάω για τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, για τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Κοσμά Χριστίδη και για τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ", δήλωσε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε ότι τέθηκε θέμα γαλλικών φρεγατών στο ΚΥΣΕΑ. "Αντικείμενο ήταν οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως συνηθίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος", τόνισε.