Καιρός: Τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Καιρός: Τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα

Ο καιρός για σήμερα αναμένεται να έχει αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν, και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Θα υπάρχουν όμως και περίοδοι ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στην βόρεια Κρήτη τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες αλλά και περίοδοι ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στην Θράκη νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Ήπειρο όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους πυκνότερες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 με 27 και στη βόρεια Κρήτη έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 08-05-2025

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-05-2025

Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι κατά τόπους στο Ιόνιο και στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Μακεδονίας και της Θράκης θα παρουσιάσουν ύφεση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς και θα φτάσουν στο νότιο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-05-2025

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στο βόρειο Αιγαίο και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι και στα κεντρικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-05-2025

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Στα ανατολικά πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.