Βροχές την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή σε όλη τη χώρα

Ο καιρός της Παρασκευής

Άστατος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά και θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά, με ένταση από 6 έως 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το απόγευμα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι, με ένταση αρχικά από 5 έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα, φτάνοντας τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Αστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, γεγονός αναμένεται να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας.

Στα βόρεια θα κυμανθεί από 1-11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2-11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9-17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Αττική προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσουν σε βόρειους μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 5-8 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίς στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση: στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 3 μπρφόρ.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στο weather.gr.