Συνελήφθησαν δύο ανήλικα μέλη συμμορίας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνελήφθησαν δύο ανήλικα μέλη συμμορίας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο ένας από τους δύο κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιτιθέμενος στον αστυνομικό

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, 16χρονος και 17χρονος, μέλη συμμορίας για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγιζαν περίπτερο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους. Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι ως δράστες των παραπάνω ληστειών και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, ο 16χρονος στη θέα τον αστυνομικών απέρριψε χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιτιθέμενος στον αστυνομικό. Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αεροβόλα πιστόλια, κουκούλες τύπου full face και ρουχισμός ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον μαχαίρι τύπου πεταλούδα, αναδιπλούμενος σουγιάς και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από το Μάιο σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.