Πώς μια 90χρονη από την Πάτρα «παγίδευσε» επίδοξο απατεώνα

Πώς μια 90χρονη από την Πάτρα «παγίδευσε» επίδοξο απατεώνα

Ο θύτης ζήτησε από την υπερήλικη το ποσό των 175.000 ευρώ

Στη σύλληψη 33χρονου Ουκρανού προχώρησαν τη Δευτέρα (10/06) οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μετά από καταγγελία μιας 90χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η υπερήλικη πατρινή δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα που την ενημέρωνε πως η εγγονής της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ζητώντας το υπέρογκο ποσό των 175.000 ευρώ για την κάλυψη των νοσηλειών.

Η γυναίκα διατηρώντας τη ψυχραιμία της δέχθηκε να δώσει το ποσό, βάζοντας σε εφαρμογή του σχέδιο της.Του ζήτησε να παραμείνει στη «γραμμή» με το πρόσχημα της «τακτοποίησης» των χρημάτων, ώστε στη συνέχεια να κανονίσουν το σημείο συνάντησης για την παράδοση του ποσού.

Όσο ο αλλοδαπός βρισκόταν σε «αναμονή», η 90χρονη από το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε την Αστυνομία, μίλησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας, λαμβάνοντας οδηγίες για την «παγίδευση» του.

Ο 33χρονος δράστης πήγε στο σπίτι της, κοντά στην πλατεία Ομονοίας, η γυναίκα του πέταξε όπως είχαν συμφωνήσει, από το μπαλκόνι τη σακούλα, την οποία είχε φροντίσει να γεμίσει με χαρτιά. Ο αλλοδαπός την παρέλαβε, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρίσκονταν στο σημείο να επεμβαίνουν, συλλαμβάνοντας τον.