Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων αύριο και μεθαύριο λόγω καύσωνα – Δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων αύριο και μεθαύριο λόγω καύσωνα – Δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Με απόφαση του δήμου Αθηναίων

Το κύμα καύσωνα που πλήττει ήδη τη χώρα και θα συνεχιστεί και για τα επόμενα 24ωρα θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κλειστά θα παραμείνουν και τα Δημοτικά, πέρα των Νηπιαγωγείων, στην πρωτεύουσα την Τετάρτη (12/06) και την Πέμπτη (13/6) λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν.

Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Νωρίτερα η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας - Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως: «Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται με γνώμονα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές, την προστασία της υγείας των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του φορέα και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας».

Σημειώνεται πως ο κάθε Δήμος ξεχωριστά θα αποφασίσει για το εαν θα ανοίξουν τα σχολεία ή όχι.