Σοκ στο Πήλιο: Δεμένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί βρέθηκε 45χρονος ΑμΕΑ

Σοκ στο Πήλιο: Δεμένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί βρέθηκε 45χρονος ΑμΕΑ

Φώναζε απελπισμένα για βοήθεια - Η Αστυνομία φέρεται να αναζητά τον ξάδελφο του άτυχου άνδρα

Κλειδωμένος μέσα σε ένα μαντρί πίσω από το σπίτι του, παρέα με τις κατσίκες, βρέθηκε χθες το βράδυ 45χρονος ΑμεΑ στην περιοχή του Μουρεσίου στο Πήλιο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ήταν χτυπημένος και φώναζε «βοήθεια», με αποτέλεσμα τις εκκλήσεις του να ακούσουν γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία,αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου που επί σειρά ετών φροντίζουν τον 45χρονο. Ο 45χρονος που έχει νοητική υστέρηση, ζει στο σπίτι του μαζί με ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί συμπαραστάτης του, την ώρα όμως που βρέθηκε κλειδαμπαρωμένος στο μαντρί, εκείνος απουσίαζε από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, γείτονες άκουσαν φασαρία από το σπίτι που ζει ο 45χρονος και ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο συμπαραστάτης γίνεται βίαιος σε βάρος του 45χρονου ΑμεΑ και άμεσα σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έσπευσε κοινωνική λειτουργός, η οποία αναζήτησε τον 45χρονο. Ο ξάδερφός του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι, φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι είχε πάει στο καφενείο. Στο καφενείο όμως κανείς δεν είχε δει τον άντρα. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο ξάδερφος του 45χρονου είχε φύγει από το σπίτι, κοινωνική υπηρεσία και γείτονες έσπευσαν να τον αναζητήσουν. Τον φώναζαν με το όνομά του, στο σπίτι όμως επικρατούσε απόλυτη ησυχία, ώσπου ακούστηκε ένα «βοήθεια» από την πίσω πλευρά, όπου υπάρχει το μαντρί με τις κατσίκες των δύο ξάδερφων.

Αμέσως πήγαν προς το σημείο, απ’ όπου ακούστηκε η φωνή και βρήκαν την πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος. Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού. Ετσι τον βρήκαν αστυνομικοί, που κλήθηκαν να επέμβουν, ενώ επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία φέρεται να αναζητά και τον ξάδερφο του ΑμεΑ, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άντρας βρέθηκε «μαντρωμένος».