Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο 23χρονος Αλβανός που καταζητούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο 23χρονος Αλβανός που καταζητούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο συλληφθείς είχε πυροβολήσει τον Αύγουστο του 2023 έναν 26χρονο Αλγερινό, ενώ είχε ληστέψει και ανήλικους στο Ίλιον

Ένας 23χρονος Αλβανός υπήκοος συνελήφθη στον Κολωνό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας και ελέγχων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος και ειδικότερα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος να κατέχει πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία έτερου αλλοδαπού. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν άμεσα την πλαστότητα του εγγράφου και παρά την προσπάθεια του 23χρονου να διαφύγει, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν τον Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς τον Αύγουστο του 2023 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαζί με συνεργό και με τη χρήση όπλου τραυμάτισε στο πόδι 26χρονο Αλγερινό, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στο Ίλιον με απειλή χρήσης μαχαιριού, αφαίρεσε από ανήλικους κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.