Νεαρή δικηγόρος παραπέμπεται στο πειθαρχικό λόγω TikTok

Νεαρή δικηγόρος παραπέμπεται στο πειθαρχικό λόγω TikTok

Η ίδια επισημαίνει ότι υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον ίδιο Δικηγορικό Σύλλογο που ανεβάζει βιντεάκια και δεν έχει ενοχληθεί καν

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις η νεαρή δικηγόρος, Μαρία Καρλή, για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στη γνωστή πλατφόρμα σχολιάζει θέματα επικαιρότητας και εκφράζει τη νομική της άποψη. Η νεαρή δικηγόρος στο τελευταίο της βίντεο αναφέρεται στην κλήση της στο Πειθαρχικό, αναφέροντας: «Storytime για το πώς νιώθω, που είμαι η πρώτη δικηγόρος στην Ελλάδα, που διώκομαι για το TikTok. Ναι, έχω αυτήν την πρωτιά. Τα έχω καταφέρει, ενώ υπάρχουν άπειροι δικηγόροι». «Η φερόμενη κατηγορία που έχω, είναι ότι παραβιάζω τις διατάξεις του κώδικα περί δικηγόρων, όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών» συμπληρώνει.

Η Μαρία Καρλή φέρεται να κατηγορείται, ότι μέσα από το TikTok δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προμοτάρει τον εαυτό της. «Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου, όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι και εκφράζω την άποψή μου, εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;» είπε η νεαρή δικηγόρος μιλώντας στο MEGA.

Επιπλέον, μετά από τη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας τέθηκε το ζήτημα, ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok μέσα στην αίθουσα των δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο, με την ίδια να το διαψεύδει. «Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό, γιατί εγώ είμαι ένα παιδί, που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη, με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του '23 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;».

Η Μαρία Καρλή ισχυρίζεται, πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της. «Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά, θα δώσω τις εξηγήσεις, τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι» λέει. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ακόμα εξετάζεται.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο στο TikTok»

Η Μαρία Καρλή μιλώντας στο MEGA είπε ακόμη, ότι «υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους, που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον Δικηγορικό Σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου, μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;».