Τραγικός θάνατος 17χρονης στην Κρήτη: «Η Νικολέτα μας έλεγε ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει»

Τραγικός θάνατος 17χρονης στην Κρήτη: «Η Νικολέτα μας έλεγε ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει»

Τι αποκαλύπτει φίλη της μαθήτριας - Τι υποστηρίζει συμμαθήτρια της και η οικογένειά της για την σχολική εκδρομή στην Πράγα

Απόμακρη, απομονωμένη, σαν κάτι να τη βασάνιζε, είναι οι περιγραφές συμμαθητών της 17χρονης Νικολέτας, που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Μαΐου πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ της Κρήτης, με τις Αρχές να στρέφονται προς την αυτοκτονία.

Άλλωστε, από το μυαλό της όπως λέει η πιο στενή της φίλη, περνούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα η σκέψη της αυτοχειρίας. Όπως είπε η ίδια μιλώντας στο MEGA: «Το έλεγε μόνη της , αλλά εγώ της έλεγα πάντα "τι βλακείες είναι αυτές που λες;". Έλεγε θα αυτοκτονήσω». Η ίδια συμμαθήτριά της, περιγράφει όλα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη μέσα στο σχολείο. Όταν η ανήλικη έφθασε για να δώσει εξετάσεις μαζί με τους συμμαθητές της. «Η Νικολέτα είχε έρθει κανονικά εκείνη την ημέρα». Επιτηρητής στην αίθουσα ήταν ο ιερέας καθηγητής των παιδιών στα θρησκευτικά. Όπως λέει η φίλη της, η Νικολέτα τον έβλεπε να βοηθάει συμμαθητές της και αποφάσισε με δάκρυα στα μάτια να παραδώσει το γραπτό της.

«Φώναζε και ούρλιαζε "γιατί τους βοηθάτε όλους και εμένα όχι. Γιατί να αδικηθώ εγώ;"». Η Νικολέτα βγήκε από την αίθουσα, αλλά δεν πήρε το δρόμο για το σπίτι. Ζήτησε να επιστρέψει και ο καθηγητής της επιτρέπει να κάτσει και πάλι στη θέση της. Του έλεγε «είστε της εκκλησίας και με αδικήσατε"». Τα παιδιά ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις και πήραν το δρόμο για το σπίτι. Στο ερώτημα γιατί η Νικολέτα δεν μπήκε μέσα στο λεωφορείο, όπως έκανε τις περισσότερες μέρες, η φίλη της θυμάται: Εμείς είχαμε κανονίσει με τον διευθυντή να έρθει το λεωφορείο πιο νωρίς για να πάμε σπίτια μας. Μας είπε φύγετε, θα φύγω με του Γυμνασίου».

Σε βίντεο που εξασφάλισε η εκπομπή Live News, φαίνονται όσα ακολούθησαν. Είναι πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο μετά τις 09:00. Η Νικολέτα έχει φύγει με τα πόδια από το σχολείο και κατευθύνεται προς τον ΒΟΑΚ. Έχει παραδώσει το διαγώνισμα και είναι μόνη. Λίγα λεπτά μετά από αυτά τα στιγμιότυπα, που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, η ανήλικη βρέθηκε νεκρή κάτω από τη γέφυρα, πολύ κοντά στο σπίτι της. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα κορίτσι που ακροβατούσε στη γέφυρα. Κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ήταν όμως ήδη αργά για την αδικοχαμένη μαθήτρια.

Μέχρι σήμερα οι γονείς και οι αδερφή της, δεν πιστεύουν πως η Νικολέτα αυτοκτόνησε. Παρά τα προβλήματα και το bullying που δεχόταν κατά καιρούς στο σχολείο της, η ίδια έδειχνε χαρούμενη, γεμάτη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει πως στο μυαλό της υπήρχαν σκοτεινές, δεύτερες σκέψεις όπως μας λέει η κολλητή της φίλη. Πέντε μέρες μετά τον θάνατο της Νικολέτας, στόματα που έμεναν κλειστά ανοίγουν και αποκαλύπτουν την αθέατη όψη της τραγωδίας. Ορισμένα στοιχεία που κρύβονταν πίσω από το τέλος της 17χρονης μαθήτριας, που σκόρπισε συγκίνηση σε ολόκληρη τη Κρήτη.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την Νικολέτα

Η εκπομπή παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο με την 17χρονη Νικολέτα να περνά από την πλατεία του χωριού και κοντά στο σχολείο. Λίγο αργότερα η 17χρονη θα βρεθεί νεκρή κάτω από τη γέφυρα ΒΟΑΚ. Στο MEGA μίλησε ο πατέρας μίας φίλης της Νικολέτας αλλά και μία 17χρονη συμμαθήτριά της. Ο πατέρας της φίλης της είπε ότι το παιδί είχε πει ότι θα αυτοκτονήσει. Οι ίδιοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα.

«Είπε χαριτολογώντας η κοπέλα, ότι θα αυτοκτονήσω. Το έλεγε έτσι σε στυλ καλαμπούρι, σε στυλ αστείου. Μία φορά και μοναδική το είχε πει. Που να το φανταστεί κανείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο; Αυτό που πρέπει κανονικά να ψαχτεί, το πρώτο πράγμα η οικογένεια, αυτό πρέπει να ψαχτεί πρώτα, δηλαδή μήπως το παιδί είχε θέματα με το σπίτι; Μήπως είδε πίεση από το σπίτι; Ήταν το κορίτσι που ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν έτσι άτομο άνετο, δεν είχε θέμα, το μόνο ήταν ο χαρακτήρας της που ήταν διαφορετική, δεν ταίριαζε με ορισμένα παιδιά από το σχολείο και δεν την κάνανε παρέα, αυτό ήταν… Το άλλο που με στεναχώρησε εμένα πολύ ήταν με τον Δεσπότη, γιατί αυτό που έκανε για εμένα ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία που θα μπορούσε να κάνει ένας ιερέας σε ένα αθώο παιδάκι, το οποίο ήταν 17 χρονών και δεν είχε πειράξει άνθρωπο. Τραβούσε το μαρτύριο μόνη της, δεν ήξερε κανείς τι ζούσε για να έρθει σε αυτή τη φάση» είπε ο πατέρας συμμαθήτριάς της.

Η 17χρονη συμμαθήτρια της κοπέλας μιλά για το πώς συμπεριφερόταν το κορίτσι κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Πράγα. «Στην Πράγα ήμασταν όλοι μαζί, δεν της είπαμε ποτέ μην έρθεις κάπου. Αυτή δεν ήθελε ποτέ να έρθει μαζί μας. Αυτή είχε κάτσι μόνη της και πήγαμε όλοι από δύο φορές να της πούμε να έρθει να κάτσει μαζί μας αλλά δεν ήρθε ποτέ. Στην Πράγα είχε φύγει και της λέγαμε εμείς "πού πας μόνη σου, είμαστε στην Πράγα". Αυτό το είχε κάνει και στη Θεσσαλονίκη».

«Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μαζί τους, λένε ψέματα»

Η αδελφή της 17χρονης, μιλώντας τη εκπομπή είπε: «Ήρθε ένα παιδί σήμερα και μου είπε ‘’πάλι καλά που αυτοκτόνησε’’ και εγώ του είπα ‘’τι είπες’’ και εκείνος ξεκίνησε να χοροπηδάει και να βρίζει. Πιστεύω πως όλα αυτά γίνεται για το bullying. Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μαζί τους, λένε ψέματα. Στην Πράγα η Νικολέτα δεν ήθελε να πάει μαζί τους γιατί αυτοί πίνανε και καπνίζανε και εκείνη δεν ήθελε. Δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνουν στα μπαρ 17 χρονών παιδί. Εμείς κάναμε βιντεοκλήση και μιλούσαμε πάντα. Η Νικολέτα για αυτό τους παράτησε».