Τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου Δελφών στις 29 Μαΐου

Τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου Δελφών στις 29 Μαΐου

Λόγω άσκησης ετοιμότητας για πυρκαγιά

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, μετά τις 17:00, δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς, όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, θα γίνει άσκηση ετοιμότητας οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. Το αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα λειτουργήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 από 18:00 έως 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (τέμενος Απόλλωνος και ιερό Αθηνάς Προναίας) άσκηση ετοιμότητας οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, μετά τις 17:00 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο, ενώ οι μεμονωμένοι επισκέπτες και τα οργανωμένα γκρουπ που δεν θα έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους, εάν θέλουν να παραμείνουν, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του φυλακτικού προσωπικού, το οποίο ενδέχεται στο πλαίσιο της άσκησης να ζητήσει από τους επισκέπτες να κατευθυνθούν σε χώρο που θα τους υποδειχθεί.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα λειτουργεί κανονικά, και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 20:00.

Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και έχει ως στόχο τον έλεγχο των σχεδίων που αφορούν στην προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών λόγω δασικής πυρκαγιάς».