Ελεύθεροι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες στη Χαλκίδα

Ελεύθεροι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες στη Χαλκίδα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν η διευθύντρια και μία υπάλληλος της ΔΟΥ – Τι υποστήριξε στην απολογία της η προϊσταμένη της Εφορίας

Στη φυλακή οδηγούνται η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και ακόμη μία υπάλληλος, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους σύμφωνα με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα..

Οι επτά συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών, που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα, υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες, που τους καίνε. Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Η προϊσταμένη της Εφορίας που περιγράφεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξε ότι «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι, που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών "διευκολύνσεων" σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη και προφυλακίστηκε), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα, ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικές συνομιλίες και ένα σημειωματάριο, που πιθανότατα ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος.