Βίλες με πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα είχαν μέλη του κυκλώματος εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας

Βίλες με πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα είχαν μέλη του κυκλώματος εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ μπαίνουν και τα θύματα των εκβιασμών, καθώς οι 8 στους 10 συναινούσαν να χρηματίσουν τους συλληφθέντες

Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών στην Χαλκίδα που εκβίαζαν επιχειρηματίες της πόλης και της Εύβοιας ευρύτερα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες με πισίνες, μεγάλης αξίας, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται, πως από την έρευνα έχει προκύψει, ότι το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε, προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.