Απολογούνται αύριο οι επίορκοι εφοριακοί της Χαλκίδας – «Θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα»

Απολογούνται αύριο οι επίορκοι εφοριακοί της Χαλκίδας – «Θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα»

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ τους, αλλά και με επιχειρηματίες που πίεζαν εκβιαστηκά για να τους πάρουν χρήματα

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες που κατάφεραν να ανακτήσουν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και βοήθησαν να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών στην Χαλκίδα, οι οποίοι απολογούνται αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου ενώπιον του ανακριτή.

Σε ένα από τα ηχητικά που έφερε στο φως το MEGA ακούγεται η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας να συνομιλεί με τον λογιστή της οργάνωσης. Όπως φαίνεται υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο τους χαλάει τη «μοιρασιά».

- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Ο άλλος με εκνεύρισε. Μου λέει «θέλω να πάρω 5 χιλιάδες ευρώ», δεν ξέρω τι θα κάνεις
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ωω
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πολύ κλάψιμο. Του λέω, συγγνώμη, άμα πάρεις, εγώ τι πρέπει να πάρω, η προϊσταμένη τι θα πάρει από 1.000 ευρώ. Και κάντο παραπάνω. Εντάξει του λέω θα το δω για παραπάνω, άντε να πάρει μέχρι τα 12. Πολύ κλάψα. Τους βάλαμε στο παιχνίδι τώρα αυτό….
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Εντάξει, εσύ υπογράφεις αλλά και εγώ πες στα έχω φτιάξει. Σου έφτιαξα οικονομικά, επιταγές, όλα.
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Εντάξει, τι να πω ρε μωράκι. Δεν μου άρεσε η κλάψα και έχω και έξοδα, ξέρεις
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Του λέω ξέχασέ το αυτό το ποσό. Μου λέει 4 (χιλιάρικα)
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα πάρει 3 και εντάξει. Άμα πάρει 3 αυτός, θα πάρουμε εμείς από 2 δηλαδή;
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Κάνε εσύ την πρόσθεση
- ΑΡΧΗΓΟΣ: 10 δεν θα δώσει;
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Θα σε χρειαστεί και σε άλλη υπόθεση.
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Α, δώσε 1 άμα είναι

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται η «αρχηγός» του κυκλώματος, η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, να συνομιλεί με τα μέλη της οργάνωσης για το πόσα χρήματα θα πάρουν από τους «πελάτες».

- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρε συ, αυτοί έχουν φάει 1,5 εκατομμύριο. Τα κάνανε πως τα κάνανε για να ζητήσουν 15 χιλιάδες φόρο. Εκεί πέρα χτύπησε, στην απληστία τους. Δηλαδή 15 χιλιάρικα τους έλειψαν;
- ΜΕΛΟΣ: Έτσι, γ… τους
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ε ναι, γιατί ήθελαν να ρίξουν και εμάς για ψίχουλα και στην υγειά των κορόιδων
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς;
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Τίποτα, θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Προσωρινό 1 εκατομμύριο βγάλε. Τι γαϊδούρια ρε, μου ήρθαν κάτω τους εξήγησα την διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με δύο ελεγκτές. Δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή. Από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα

Στο τρίτο ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλούν η «αρχηγός» με άλλο μέλος του κυκλώματος, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχει μέλος της οργάνωσης που τους εκθέτει.

- ΑΡΧΗΓΟΣ: Η άλλη πάει και παίρνει όσα παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ, με έχει κάνει ρόμπα
- ΜΕΛΟΣ: Ώπα ρε…
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πως θα την μαζέψω. Μου τα είπε ένας επιχειρηματίας με ονόματα για να την προσέχω
- ΜΕΛΟΣ: Άλλη φορά πες της να μην ξανά πει σε κανέναν τίποτα. Καλύτερα να έχεις εξασφαλίσει τη θέση σου.
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Και ποιόν άλλον;
- ΜΕΛΟΣ: Αν πήγαινες στην Τ… της έχω εμπιστοσύνη. Και η μοιρασιά εκεί που είναι να γίνει σε δύο, θα γίνει σε τρεις. Εσύ το δικό σου θα το παίρνεις ενώ, η άλλη από την μ… που έκανε θα μοιράζεται το ποσοστό της.
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Αυτός δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα πώς να συμπεριφέρεται
- ΜΕΛΟΣ: Ναι αλλά είναι καλός όμως, δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι αλλά μπροστά σε άλλους δείχνει την οικειότητα και του λέω «είσαι τελείως χαζός; Υπάρχει λόγος να δείξεις την οικειότητα με τον συγκεκριμένο λογιστή:
- ΜΕΛΟΣ: Πες του «δεν θέλω να φαίνεσαι καθόλου, θα μιλάς για την περίπτωσή σου και θα φεύγεις»

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται πως η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας καθόριζε το πως θα μοιραστούν τα χρήματα, που θα έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος.

- ΜΕΛΟΣ: Μπορείς να μιλήσεις;
- ΑΡΓΗΓΟΣ: Ναι
- ΜΕΛΟΣ: Έχει έρθει, δίπλα μου τον έχω ο Γ…
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι
- ΜΕΛΟΣ: Ε, του είπα για την Τρίτη επειδή μου λέει βιάζεται
- ΑΡΧΗΓΟΣ: Εντάξει
- ΜΕΛΟΣ: 4 χιλιάρικα του είπα

Σε άλλον ηχογραφημένο διάλογο επιχειρηματίας συνομιλεί με μέλος της οργάνωσης, που φαίνεται επιφυλακτικό.

- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Εεε, σας μίλησε ο Α… για το θέμα μου. Γίνεται κάτι καλύτερο σε αυτό που του είπατε;
- ΜΕΛΟΣ: Μίλα πρώτα με τον λογιστή σου και μετά θα με πάρεις τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου που το βρήκες;
- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Μίλησα, γι’αυτό σας το λέω
- ΜΕΛΟΣ: Από εμένα δεν υπάρχει κάποια, αυτή… για μένανε, τίποτα. Αυτά είναι για να τα πάρουνε αυτοί, για να το διώξουνε. Θέλεις δες το, δε θέλεις, μη το βλέπεις.

Σε άλλο ντοκουμέντο ακούγεται ο λογιστής της οργάνωσης να δίνει οδηγίες με συνθηματική ορολογία σε άγνωστη γυναίκα, για το πώς θα δώσει τα χρήματα.

- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πήγαινε μέσα εσύ να βάλεις ένα χαρτί μέσα
- ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Και βάλε και ένα, ένα κομμάτι από αυτά τα πράσινα τα «βλίτα»
- ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι ρε αγόρι μου, τι μέρος;
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Ένα, ένα
- ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: οκ
- ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Κλείσ’της το, κλείσ’της το και δώσ’το. Και αυτό το χαρτί που θα σου φέρει και αυτό το άλλο που σου λέω
- ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι αλλά μέσα στο φάκελο το κλειστό, θα είναι μόνο αυτό που βάζω εγώ τώρα.

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται μέλος του κυκλώματος να πιέζει «πελάτες» για χρήματα.

- ΜΕΛΟΣ: Λοιπόν, μη το πληρώσετε τα 1.400 και 1.400 να μην τα πληρώσετε
- ΑΝΔΡΑΣ: Ναι
- ΜΕΛΟΣ: Για να μπορέσω γιατί τα λεφτά δεν υπάρχουν να μπορέσω να το ξεκολλήσω. Το κατάλαβες; Έχετέ μου βεβαιώσατε, 1.400
- ΑΝΔΡΑΣ: Ναι, ναι θα πω να μην το…
- ΜΕΛΟΣ: Να μην πληρωθεί αυτό σε παρακαλώ
- ΑΝΔΡΑΣ: Μέχρι πότε να πληρωθεί;
- ΜΕΛΟΣ: Για να μπορέσω εγώ αυτή την εβδομάδα να στο ξεκολλήσω, θα στο ξεκολλήσω. Θέλω να μου κάνεις την πληρωμή
- ΑΝΔΡΑΣ: Ωραία ναι και θα περιμένω να με καλέσετε
- ΜΕΛΟΣ: Το πολεμάω γιατί ξέμειναν από χρήματα κάτω. Έχω βουτήξει και τον συνάδελφο από εδώ παραμάσχαλα

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

Η δράση τους άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας απευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας απηυδισμένος από τις απειλές που δεχόταν, με κάθε μέτρο και προφύλαξη για να μείνει μυστική η υπόθεση. Ο επιχειρηματίας που κατά δήλωσή του δεν έχει εκκρεμότητες, πήγε στο γραφείο του προϊστάμενου της Αστυνομίας, με χαμηλή φωνή και άκρα μυστικότητα του εξέθεσε τα τεκταινόμενα. Μέχρι και τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα, για να μην διαρρεύσει τίποτα, θα πουν γνώστες της μεγαλειώδους αστυνομικής επιχείρησής.

«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στην Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πηραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν «δώσε μας εμάς 20.000 ευρώ και θα σε ξεχάσουμε», κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας. Οι αστυνομικοί μεθοδικά, σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, άρχισαν να μαζεύουν μαρτυρίες. Μία μέρα του Μάη είδαν στο κατώφλι τους άλλον έναν επιχειρηματία. Όσα άκουσαν τους έκαναν να κοιτάζονται με απορία. Ένιωθαν πως το κύκλωμα αποκτά νέες διαστάσεις.

«Είχα επιστροφή φόρου 90.000 ευρώ και με πήραν τηλέφωνο να πάω στο γραφείο τους, πήρα την λογίστρια μου για να πάμε μαζί στην εφορία και αυτή πριν πάμε, πήρε την εφορία και ρώτησε, τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος. Όταν πήγα, μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000 ευρώ. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μην μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε ο επιχειρηματίας. Από εκείνη την στιγμή όλοι περίμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Το σήμα για το ντου έδωσε την περασμένη Δευτέρα 20 Μαΐου ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, που αποκάλυψε στους αστυνομικούς, πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Η μαρτυρία αδιάφθορου Ράμπο συγκλονίζει: «Είμασταν στο λεγόμενο καραούλι από νωρίς, ώσπου πρωί λίγο μετά τις 10.00 αντιληφθήκαμε να πλησιάζει ένα ύποπτο τζιπ, ήταν πολυτελές και μαύρο. Μπήκε στην εφορία και βγήκε. Το αμάξι το ξέραμε. Άνηκε σε εταιρεία. Αυτός ξαναήρθε μετά από δύο ώρες. Πάλι με το τζιπ. Ανέβηκε πάλι πάνω και όταν κατέβηκε, δεν κρατούσε τα χαρτιά που είχε όταν ανέβηκε. Μία ώρα μετά ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο με επιγραφή της εταιρείας, ανέβηκε πάνω ένας που κρατούσε έναν φάκελο. Όταν κατέβηκε, δεν τον κρατούσε. Εμείς αστραπιαία πεταχτήκαμε από το αυτοκίνητο και τον ακινητοποιήσαμε. Τον ρωτήσαμε που είναι ο φάκελος; Τι τον έκανες; Έδωσες λεφτά; Αυτός μας είπε πως έδωσε λεφτά».