Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας – Άγρια επίθεση σε 12χρονο από συμμαθητή του στη Θεσπρωτία

Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας – Άγρια επίθεση σε 12χρονο από συμμαθητή του στη Θεσπρωτία

Ο μαθητής Γυμνασίου Φιλιατών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα με διπλό κάταγμα στη γνάθο

Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Μαΐου εν ώρα μαθημάτων σε Γυμνάσιο των Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, ένας 12χρονος γρονθοκοπήθηκε από 14χρονο συμμαθητή του παρουσία και άλλων παιδιών και εκπαιδευτικών. Ο 12χρονος υπέστη διπλό κάταγμα γνάθου από τις γροθιές του 14χρονου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γονείς του 12χρονου υπέβαλαν μήνυση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο διενεργεί την προανάκριση. Όπως ανέφεραν οι γονείς του ανήλικου, στο παρελθόν ο 12χρονος είχε πέσει και πάλι θύμα βίας.

«Πρέπει να κάνει χειρουργείο αύριο. Είχε πάει ο γιος μου εκδρομή και λογοφέρανε λίγο τα παιδιά. Υπήρξε παιδί που τον έπιασε από τον λαιμό, μπήκαν στη μέση άλλοι συμμαθητές να τους χωρίσουν. Την επόμενη ημέρα ο σύζυγός μου ζήτησε τον λόγο. Ο διευθυντής επέμενε στο κομμάτι ότι "ο γιος σας μετά δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις καθηγήτριες". Η καθηγήτρια, ενώ ο γιος μου έλεγε ότι τον ενοχλούν, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και φτάνουμε στο τωρινό. Ήταν στην αυλή, ψιλολογοφέρανε μεταξύ αστείου και το άλλο παιδί το χτύπησε μπουνιά στο πρόσωπο», είπε η μητέρα του 12χρονου.

Ο πατέρας του ανήλικου ανέφερε, ότι φοβάται να στείλει το παιδί του στο σχολείο. «Ο συγκεκριμένος διευθυντής, η κουβέντα του ήταν "δεν τρέχει κάτι, λίγο αίμα έχει". Έχει βιντεοσκοπηθεί και νιώθει άσχημα γι’ αυτό. Είναι τρομοκρατημένος, φοβάται», είπε. Ποινικά ελέγχονται πλέον τόσο ο 14χρονος και οι γονείς του, όσο και ο διευθυντής του σχολείου.