Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους για να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία στο Ηράκλειο

Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους για να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία στο Ηράκλειο

Γίνονται απόπειρες εξαπάτησης προμηθευτών του Δήμου

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ηρακλείου εφιστά την προσοχή σε δημότες επιχειρηματίες και σε όσους συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες του καθώς, τις τελευταίες ώρες όπως σημειώνεται, έχουν φτάσει καταγγελίες «για επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν προμηθευτές του».

Όπως αναφέρεται «οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά σε προμηθευτές, προσποιούμενοι υπαλλήλους του Δήμου προσπαθώντας να τους αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω links τους οποίους προτρέπουν να πατήσουν, δήθεν για να προχωρήσει ο Δήμος σε εξόφληση οφειλών προς αυτούς».

Από τον Δήμο Ηρακλείου ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται «για απάτη και ότι προφανώς μέσω της ”Διαύγεια”, οι επιτήδειοι αντλούν στοιχεία οφειλών του Δήμου προς προμηθευτές και άλλα δεδομένα για να γίνουν πιστευτοί».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ανακοίνωση του Δήμου καταλήγει, «σε καμία περίπτωση οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου δεν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κανένα είτε για την εξόφληση τιμολογίων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια καθοδηγώντας τους να κινηθούν μέσω διαδικτύου».