Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα οδήγησε σε σύλληψη για… αρχαιοκαπηλία

Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα οδήγησε σε σύλληψη για… αρχαιοκαπηλία

Ο 57χρονος συνελήφθη αφού σε έλεγχο στο όχημά του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα που ισχυρίστηκε ότι τα βρήκε στα... σκουπίδια

Για άλλο έψαχνε η Αστυνομία στην Πάτρα έναν 57χρονο και για άλλο θέμα τελικά συνελήφθη.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, όλα συνέβησαν χθες, όταν η Αστυνομία δέχθηκε μια καταγγελία, από μια γυναίκα που ανέφερε, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της την απειλούσε. Οι αρχές αναζήτησαν τον 57χρονο και κοντά στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα τον εντόπισαν και προχώρησαν σε έλεγχο. Στο όχημά του βρήκαν έναν ευρύστομο μικρό αμφορέα Ρωμαικής Περιόδου, τέσσερα θραύσματα αγγείων Μυκηναικής Περιόδου, δύο μπρούτζινα νομίσματα οξειδωμένα, ένα δαχτυλίδι με μακρόστενη επιμήκυνση Βυζαντινών Χρόνων, ένα μεταλλικό σουγιά ελβετικό πολυεργαλείο και μια μεταλλική σφαίρα. Ο άνδρας φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι βρήκε τα αρχαία στα σκουπίδια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1.050 ευρώ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 495 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του 57χρονου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί σε ανακριτή.