Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατούσε από το λουρί σκύλο αναγκάζοντας τον να τρέχει παράλληλα με το όχημα

Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατούσε από το λουρί σκύλο αναγκάζοντας τον να τρέχει παράλληλα με το όχημα

Σοκ προκαλεί νέο περιστατικό βάναυσης κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο - Τι απάντησαν σε αυτόπτη μάρτυρα που τους ρώτησε γιατίτο κάνουν αυτό

Σοκ προκαλεί το οπτικό υλικό από ένα νέο περιστατικό βάναυσης κακοποίησης ζώου που καταγράφηκε στο Ναύπλιο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που προέβαλε η εκπομπήLive News, το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, με τον συνοδηγό να κρατά το λουρί του σκύλου, ο οποίος έτρεχε παράλληλα έξω από το όχημα. Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κατέγραψε το βίντεο ντοκουμέντο, ανέφερε πως τους σταμάτησε, για να τους ρωτήσει γιατί το κάνουν αυτό και του απάντησαν «γιατί έτσι μας αρέσει». «Λίγο πριν το Παλαμήδι εντοπίσαμε το αυτοκίνητο αυτό να πηγαίνει μπροστά μας, με τον σκύλο να τον κρατάνε από την δεξιά πλευρά του οχήματος, από την έξω πλευρά, με ένα σχοινί ή με ένα λουρί. Τους προσπέρασα, ώστε να σταματήσω δεξιά και να τους ρωτήσω τι συμβαίνει και γιατί το πηγαίνουν έτσι. Μου απάντησαν ειρωνικά "γιατί έτσι μας αρέσει". Ήταν μία γυναίκα οδηγός και ο άνδρας συνοδηγός που κρατούσε τον σκύλο, ηλικίας περίπου 50-60», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Συνέχισε δε την περιγραφή τουλέγοντας ότι «συνέβη αυτό το σκηνικό λίγο πριν φθάσουν εκεί που πήγαιναν, στον προορισμό τους, γιατί μπήκανε σε μία αυλή σπιτιού. Έξω από το σπίτι ήταν ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο με έναν νεαρό μέσα, ηλικίας 25-30, ο οποίος μας έβρισε. Ήταν δευτερόλεπτα, δεν ήταν ούτε ένα λεπτό, αλλά δεν γνωρίζουμε για πόση ώρα έσερναν αυτό το σκυλί έτσι. Τα πίσω καθίσματα ήταν άδεια, θα μπορούσαν να το βάλουν μέσα το σκυλί. Υπήρχε χώρος στα πίσω καθίσματα να μπει ο σκύλος απ' το να τον σέρνουν έτσι. Το σκυλί εκείνη την στιγμή μπορεί να ήθελε να σταματήσει, να πάρει μια μυρωδιά, να κάνει την ανάγκη του, τι να κάνει; Θα το αποκεφαλίσει το σκοινί, με το αυτοκίνητο που πηγαίνει, έστω και αργά».

Το βίντεο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών.