Ανησυχία για τα σχολικά γεύματα μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία – Τι απαντά η εταιρεία catering

Ανησυχία για τα σχολικά γεύματα μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία – Τι απαντά η εταιρεία catering

Οι γονείς προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη ζητώντας να αναζητηθούν ευθύνες

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία, που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά. Οι μαθητές παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες. «Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», περιέγραψε γονέας στο lamiareport.gr. «Ζήσαμε έναν εφιάλτη, το παιδί μου μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους», καταγγέλλει μια μητέρα.

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», τόνισε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή και πρόσθεσε «κάθε 5 λεπτά ακούγαμε κι ένα ακόμη παιδί όταν ήταν κρούσμα». Η Μαρία Ζωγράφου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, μιλώντας στην εκπομπή Live News, ανέφεραν ότι αρκετοί μαθητές είπαν, ότι το φαγητό είχε μια περίεργη μυρωδιά.

Η απάντηση της εταιρείας catering

Η εκπομπή επικοινώνησε με την εταιρεία catering, που ετοιμάζει τα γεύματα και τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας με τα περιστατικά. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε: «Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν τρία κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή την δουλειά».

«Τα παιδιά είχαν διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση»

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας, Δημήτρης Δανομάρας, μίλησε στο Live News και περιέγραψε τι ακριβώς αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που υποδέχθηκαν και περιέθαλψαν τα περιστατικά. «Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα τέσσερα που ήρθαν, ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στην Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά. Ήρθαν άλλα οκτώ παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά οκτώ τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν δύο ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στην Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Όσον αφορά τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιέγραψε: «Διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά-σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μία τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη, είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».