Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Παραδόθηκαν σήμερα - Πώς θα κατανεμηθούν

Επτά ασθενοφόρα παραδόθηκαν σήμερα στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), τα οποία θα καλύψουν κρίσιμες ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, τέσσερα ασθενοφόρα προορίζονται για δομές ΠΦΥ Βορείου Αιγαίου: Κέντρο Υγείας Πυργίου (Χίου), Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, Κέντρο Υγείας Καλλονής και Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου και τρία ασθενοφόρα για δομές ΠΦΥ Νοτίου Αιγαίου: Κέντρο Υγείας Σύμης, Κέντρο Υγείας Πάτμου και Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου. Το έργο της σύμβασης αφορά συνολικό κόστος ύψους 511.599,2 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2019 μέσω ΕΣΠΑ έχουν αποκτηθεί 27 ασθενοφόρα μικτού όγκου για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη βρέθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου ενόψει της ενόψει της παράδοσης των επτά νέων ασθενοφόρων.

«Ενισχύουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επιπλέον 7 νέα ασθενοφόρα για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Απώτερο στόχο μας αποτελεί η αναβάθμιση και η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και το υγειονομικό δυναμικό των Κέντρων Υγείας να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να φροντίσει την υγεία των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε τουλάχιστον 156 Κέντρα Υγείας, ανανεώνουμε των ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ενισχύουμε με επιπλέον ασθενοφόρα τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωράμε σε προσλήψεις 1375 θέσεων για την στελέχωση των δομών ΠΦΥ και των Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας», δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, ανέφερε ότι από το 2019, συνολικά έχουν διατεθεί 27 ασθενοφόρα μικρού όγκου σε υγειονομικές δομές νησιών του Αιγαίου, «τα οποία ενισχύοντας τον στόλο του ΕΚΑΒ, συντελούν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας, δημιουργώντας παράλληλα αίσθημα ασφάλειας, ικανοποίησης και εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».