Προφυλακίστηκαν οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια στη Βραυρώνα – Αρνήθηκαν ότι το σκότωσαν

Προφυλακίστηκαν οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια στη Βραυρώνα – Αρνήθηκαν ότι το σκότωσαν

Η μητέρα περιέγραψε πως το μωρό δεν είχε σφυγμό, δεν έκλαιγε και ήταν μελανιασμένο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι γονείς του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή στην περιοχή της Βραυρώνας, την περασμένη εβδομάδα.

Στις απολογίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί κατηγορούμενοι για το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, αρνήθηκαν ότι σκότωσαν το μωρό μετά τη γέννησή του.

Μάλιστα, φέρονται να δήλωσαν λυπημένοι από την απώλεια του μωρού ισχυριζόμενοι πως το ήθελαν στη ζωή τους και «είχαν αποφασίσει ακόμα και τι ονόματα θα έδιναν αν ήταν κορίτσι ή αγόρι».

Η 24χρονη μητέρα από το Νεπάλ, απολογούμενη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, όταν γέννησε το βρέφος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν, λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν είχε σημάδια ζωής. Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε πως το μωρό δεν είχε σφυγμό, δεν έκλαιγε και ήταν μελανιασμένο και για τον λόγο αυτό θεώρησε ότι ήταν νεκρό.

«Είναι λάθος μου, συγγνώμη που το έκανα, λυπήθηκα πολύ»

Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και πήρε την αδιανόητη απόφαση να πετάξει το μωρό σε σακούλα σκουπιδιών.

«Είναι λάθος μου, συγγνώμη που το έκανα, λυπήθηκα πολύ», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια, ενώ ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να δουλεύει, καθώς στέλνει χρήματα στην πατρίδα της για την ανατροφή του ανήλικου παιδιού της.

Ο 23χρονος σύντροφός της, στην απολογία του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το μωρό.

Μάλιστα, αλλάζοντας τον αρχικό του ισχυρισμό φέρεται να δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν γνώριζε τι υπήρχε στη σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του του αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη της, ενώ βρίσκονταν μέσα στο ταξί με το οποίο την πήγαινε στο νοσοκομείο, γιατί αιμορραγούσε.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου