Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 28 συλληφθέντες για την κατάληψη της Νομικής

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 28 συλληφθέντες για την κατάληψη της Νομικής

Αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου η δίκη τους μετά τη δίωξη που τους ασκήθηκε για πέντε πλημμελήματα

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι οι 28 που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Πρόκειται για 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων οι 15 δήλωσαν φοιτητές. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται ένας Ισπανός, τρεις Γαλλίδες, δυο Γερμανίδες , δυο Ιταλίδες και μια Αγγλίδα.

Οι 28 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέσα σε βανάκι μέσα από το οποίο φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν αλληλέγγυοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια φωνάζοντας , επίσης, συνθήματα .

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα , κατά περίπτωση, είναι κατηγορούμενοι για:

*Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού
*Απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ' εξακολούθηση
*Απείθεια
*Παράνομη οπλοκατοχή
*Παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με τις αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας στους χώρους του Πανεπιστημίου, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν ως μάρτυρες έναν αστυνομικό και το φύλακα της Νομικής.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου