Βγήκε για ψάρεμα με το καγιάκ του και μάζεψε έναν σκύλο που κολυμπούσε μεταξύ Πάρου και Νάξου

Βγήκε για ψάρεμα με το καγιάκ του και μάζεψε έναν σκύλο που κολυμπούσε μεταξύ Πάρου και Νάξου

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του ο διασώστης του τετράποδου

Ένα απίστευτο βίντεο διάσωσης σκύλου κατέγραψε σε βίντεο που ανέβασε στο You Tube ο κ. Απόστολος Μυλωνάκης, ο οποίος ψάρευε με το καγιάκ του το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου, κοντά το Δρυονήσι, όταν το εντόπισε τυχαία το τετάποδο να κολυμπά μεσοπέλαγα.

Όταν διαπίστωσε έκπληκτος, ότι δεν επρόκειτο για φώκια, όπως αρχικά πίστεψε, έβγαλε το σκύλο από το νερό και τον σκέπασε με ρούχα, καθώς το ζώο ήταν παγωμένο και φανερά ταλαιπωρημένο. Αφού έφτασαν με το καγιάκ στο λιμανάκι στο Πυργάκι, που είναι μεταξύ Δρυού και Άσπρου Χωριού, ο κ. Μυλωνάκης μετέφερε το κυνηγόσκυλο σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 11χρονος σκύλος έφερε μικροτσίπ, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, που μετέβη επί τόπου.

Όπως έγινε γνωστό, το τετράποδο μάλλον διέφυγε της προσοχής του ιδιοκτήτη, που διαμένει σε παραθαλάσσιο σπίτι, βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά, χάνοντας τον προσανατολισμό του. Απομακρύνθηκε πολύ από την ακτή, με αποτέλεσμα να βρεθεί να κολυμπά μεσοπέλαγα.