Κύκλωμα ναρκωτικών στην Πάτρα: Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή -Γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά για να σωθούν

Κύκλωμα ναρκωτικών στην Πάτρα: Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή -Γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά για να σωθούν

Νέες αποκαλύψεις για τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν στη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές στην Πάτρα.

Οπως μετέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», ανήλικοι, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα αδίστακτα ηγετικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να αποκοπούν από την επιρροή, που τους ασκούσαν αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη για να σωθούν. Με τη συνδρομή γονέων, αλλά και συγγενικών προσώπων, τ’ άφησαν όλα πίσω τους και μετακόμισαν σε άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια σε μια προσπάθεια να γυρίσουν νέα σελίδα στη ζωή τους.

Στην περίπτωση 16χρονης, ο πατέρας ήταν εκείνος που κατάλαβε ότι το παιδί του είχε μπλέξει και αμέσως ανέλαβε δράση. Χωρίς περιστροφές πήρε την απόφαση να τη «διώξει» από την πόλη, απομακρύνοντάς την από οποιαδήποτε επαφή με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ενας ακόμα νεαρός, υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, πήρε την απόφαση να φύγει μακριά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυο εκ των τεσσάρων ηγετικών στελεχών -που πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι- επιχείρησαν να εντοπίσουν ανήλικους που «παραστράτησαν».

Μάλιστα, ταξίδεψαν σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου είχε καταφύγει 19χρονος, με τον οποίο είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς και τον εξανάγκασαν σε επιστροφή. Τελικώς, συνελήφθη στην ευρεία επιχείρηση της 26ης Απριλίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος πως και ο ίδιος είναι θύμα. Με την εξάρθρωση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πως τα αρχηγικά μέλη επέβαλαν την απόλυτη αφοσίωση στους «μικρούς», με ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Κρέμασαν ανάποδα ανήλικο για να τον εκφοβίσουν

Στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», σύμφωνα με μαρτυρία, για να εκφοβίσουν ανήλικο φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστά 200 ευρώ. Στην απορία του ανήλικου πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει, η απάντηση ήταν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε ‘’αυτό’’ (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «εγκέφαλος» και η ομάδα του, ενισχύει η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» του πατρινού δικηγόρου, Ακη Βαβαρούτα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του μικρότερου σε ηλικία -σχεδόν 14 ετών- μαθητή διακινητή ναρκωτικών. Οπως δήλωσε ο κ. Βαβαρούτας, ένας εκ της ηγετικής ομάδας: «Κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: "Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;"».