Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Το νεογνό είχε κακώσεις που του προκλήθηκαν εν ζωή»

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Το νεογνό είχε κακώσεις που του προκλήθηκαν εν ζωή»

Τι αναφέρει στην κατάθεσή της καμαριέρα, συγκάτοικος της κατηγορούμενης μητέρας για το τι προηγήθηκε της μακάβριας αποκάλυψης

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Βραυρώνα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν, πως το μωρό γεννήθηκε ζωντανό, αν και τις τελικές απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία - νεκροτομή, που ανάλογα με το τι θα δείξει, δύναται να αλλάξει και το κατηγορητήριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου σχολίασε τα στοιχεία που υπάρχουν, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το νεογνό. «Οι πληροφορίες είναι -αναφορικά με το ποινικό κομμάτι-, ότι το νεογνό είχε κακώσεις εν ζωή γενόμενες και η παραμόρφωση στην κεφαλή, όπως επίσης και οι κακώσεις στην κοιλιά, είχανε γίνει προφανώς από το απορριματοφόρο», λέει χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση της καμαριέρας, συγκατοίκου της κατηγορούμενης μητέρας

Η εκπομπή αποκάλυψε επίσης την κατάθεση μιας καμαριέρας και συγκατοίκου της μητέρας του βρέφους, στην οποία περιγράφει όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο, τη μέρα που - κατά πως φαίνεται - η γυναίκα από το Νεπάλ γέννησε. «Εργάζεται του τελευταίους δύο μήνες στο ξενοδοχείο. Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε για δουλειά μία κοπέλα, που είναι και αυτή από το Νεπάλ. Έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο, μαζί και με ακόμα δύο κοπέλες από το Νεπάλ. Η κατηγορούμενη δεν ένιωθε καλά, έτσι την αναπλήρωσε εκείνη κατά το ωράριο 08:00-16:30. Το ίδιο ωράριο δούλευαν και οι άλλες κοπέλες του δωματίου. Η κατηγορούμενη δε βγήκε καθόλου από το δωμάτιο, ούτε για φαγητό.

Γύρω στις 17:00 που επέστρεψαν στο δωμάτιο, η κατηγορούμενη ήταν ακόμη κλεισμένη στο μπάνιο. Τους είπε, πως θα αργήσει πολύ, καθώς είχε διάρροια και να χρησιμοποιήσουν άλλη τουαλέτα, αν θέλουν. Όση ώρα ήταν μέσα στο μπάνιο, μουρμούριζε, σαν να τραγουδάει κάτι, ενώ ακουγόταν συνεχώς νερά από τη ντουζιέρα και το καζανάκι να δουλεύει. Έμεινε εκεί μέσα περίπου 3 ώρες και συνεχώς ακούγονταν αυτοί οι θόρυβοι. Κάποια στιγμή ανησύχησαν πολύ με τις κοπέλες, ότι δεν είναι καλά, καθώς δεν τους άνοιγε.

Τότε πήρε η ίδια μαχαίρι και άνοιξε την πόρτα του μπάνιου. Είδε την κατηγορούμενη όρθια, φορώντας μόνο το εσώρουχο κι ένα σορτσάκι. Υπήρχε αίμα στο πάτωμα, το οποίο είχε σκουπίσει με τη σφουγγαρίστρα. Τη βγάλανε έξω, έκατσε στο κρεβάτι, αλλά συνέχισε και είχε αρκετή αιμορραγία, οπότε ανησύχησαν. Εκείνη είπε, πως είχε περίοδο και γι' αυτό τόσο αίμα. Εκείνοι φώναξαν τον σύντροφό της να έρθει από το δωμάτιο. Εκείνος ήρθε μετά από λίγο και τους είπαν να βγουν έξω από το δωμάτιο, για να μιλήσουν. Έμειναν μόνοι τους για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα μπήκαν κι εκείνες στο δωμάτιο. Ο σύντροφος έφυγε, αλλά η κατηγορούμενη δεν ήταν καθόλου καλά. Έχανε τις αισθήσεις της οπότε κάλεσαν τη ρεσεψιόν για βοήθεια και εκείνοι κάλεσαν ταξί που ήρθε και τους πήρε για το νοσοκομείο».

Να σημειωθεί, πως ο πατέρας του βρέφους πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Πέμπτη 16 Μαΐου.