Εντοπίστηκαν 862 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Κρήτη – Οι 107 ήταν για μέθη

Εντοπίστηκαν 862 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Κρήτη – Οι 107 ήταν για μέθη

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο νησί

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Κρήτη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο χρονικό διάστημα από την 26.04.2024 έως και 02.05.2024 ελέγχθηκαν 2.786 άτομα και 2.398 οχήματα βεβαιώθηκαν 862 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 107 μέθη και 23 λοιπές παραβάσεις, προσήχθησαν 71 άτομα, συνελήφθησαν 31 άτομα εκ των οποίων (4) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Νόμου περί όπλων, Κ.Ο.Κ., Νόμου περί αλλοδαπών και για ηχορύπανση, κ.ά. Επίσης κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και είδη παρεμπορίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, α στελέχη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης δίνουν έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, με τις δράσεις να αφορούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, όπως επισημαίνουν από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ