Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων στη Νίσυρο

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων στη Νίσυρο

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 12 παιδιά

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστές ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο, που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό.

Ο αρχαιοφύλακας, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», πέρασε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης, όταν του γνωστοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Λήφθηκαν καταθέσεις από 12 παιδιά

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από 12 παιδιά, τα οποία φέρεται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα, καθώς και από εννέα γονείς. Από όλες τις καταθέσεις διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, πως από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον φετινό Απρίλιο ο 62χρονος προσέγγιζε ανηλίκους και με διάφορες προφάσεις τούς προσκαλούσε στο διαμέρισμά του, όπου προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις και επίδειξη πορνογραφικού υλικού.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο πατέρας 10χρονου αγοριού κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος απομόνωσε τον γιο του σε έναν υπόγειο χώρο και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα.