Προφυλακιστέοι τρεις από τους συλληφθέντες για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα

Προφυλακιστέοι τρεις από τους συλληφθέντες για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα

Έξι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - Αύριο απολογούνται οι τρεις ανήλικοι

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στο ανακρίτρια τρία άτομα ηλικίας 18,19 και 21 ετών, τα οποία θεωρούνται ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι υπόλοιποι πέντε που απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, μεταξύ αυτών η κοπέλα που πήγε στα κρατητήρια χασίς στον αδελφό της μέσα σε κρουασάν και η μαθήτρια που είχε πιαστεί με ποσότητα ναρκωτικών, όπως αναφέρει το tempo24.news. Αύριο Μ. Τετάρτη θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και ανήλικοι. Σημειώνεται, ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες Δευτέρα ένας 19χρονος, που συνελήφθη για την υπόθεση.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την Αστυνομία – τέσσερα άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο.

Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.