Βροχερός ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Πώς θα γιορτάσουμε την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Βροχερός ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Πώς θα γιορτάσουμε την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Τι προβλέπουν οι μετρεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης και Γιώργος Τσατραφύλλιας

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, επηρεάζοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας τα σχέδια των εκδρομέων για ηλιόλουστη Ανάσταση, αλλά και Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη και Γιώργο Τσατραφύλλια.

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Open, για το πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Για την Μ. Τετάρτη όπως είπε, θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, γιατί στην συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Την Μ. Πέμπτη μια διαταραχή θα προσεγγίσει τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, στην Μακεδονία και την Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και την Μ. Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μ. Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι και στην συνέχεια, και με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και και τις καταιγίδες. Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει πως έως και τη Μεγάλη Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες, που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με τις βροχές να είναι περιορισμένες. Όπως λέει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας θα σημειωθούν βροχές στην Εύβοια, τη Μακεδονία και τη βόρεια Κρήτη, χωρίς όμως να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή πέφτουν οι άνεμοι και θα πνέουν δυτικοί έως 6 μποφόρ, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς, ενώ θα σημειωθεί ξανά ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα, καθώς θα είναι αισθητά πιο ήπιο.Βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν, ότι θα βρέχει και τη Μ. Παρασκευή προς το βράδυ, όταν θα γίνει σε όλη τη χώρα η περιφορά των επιταφίων.

Το Σάββατο της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, φαίνεται ότι ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι θα είναι γενικά άστατος, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά Άνοιξη, καθώς φαίνεται ότι θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυροι να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς.

Αν και τα στοιχεία για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επικαιροποιούνται συνεχώς, η μεγάλη εικόνα μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει. ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά θα σημειώνονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha.