Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του dήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

 

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

 

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.