Επέστρεψε η αφρικανική σκόνη στην Αττική

Επέστρεψε η αφρικανική σκόνη στην Αττική

Δείτε εικόνες

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του News που τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί, η σκόνη από την Αφρική επέστρεψε στην Αττική. Οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη ενημερώσει για λασποβροχές και μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Για σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, η ΕΜΥ περιμένει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Παράλληλα, αναμένεται βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.