Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης εκείνο το βράδυ είχε μια ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης εκείνο το βράδυ είχε μια ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»

Ξέσπασε ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του - «Αυτό είναι το ανθρώπινο λάθος; Που τον βάλαν αυτοί; Ποιος τον έβαλε; Πολιτικό μέσον είχε»

Μια καταγγελία -«βόμβα» έκανε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος μίας ακόμη κοπέλας που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ξέρουν ότι ο σταθμάρχης εκείνο το βράδυ είχε μια ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο, αυτός που είναι στη φυλακή, ο άχρηστος, εκείνη την ημέρα», ανέφερε στο ρ/σ FOCUS FM ο κ. Πλακιάς.Συνέχισε δε λέγοντας ότι «και γι' αυτόν τον άνθρωπο λένε "το ανθρώπινο λάθος" ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Αυτό είναι το ανθρώπινο λάθος; Που τον βάλαν αυτοί; Ποιος τον έβαλε; Εγώ τον ¨φύτεψα"; Πολιτικό μέσον είχε. Σε ποιον λες "ανθρώπινο λάθος;". Πες τα σε κανέναν άλλο, μην τα λες στον Πλακιά, γιατί τον εξαγριώνεις, γιατί τα ξέρω απότην πρώτη στιγμή».

«Δεν έγινε κανένα μπάζωμα στα Τέμπη, για να τους μπερδέψουμε το είπαμε»

Ο Νίκος Πλακιάς, με αναρτήσεις του στο X τις τελευταίες ημέρες, απαντά στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του και αποκαλύπτει πως στα Τέμπη «δεν υπήρχε κανένα μπάζωμα μιας και δεν κουβαλήσανε εκεί χώματα ή αλλα υλικά, αυτη είναι η λέξη μπάζωμα». Όπως λέει «εκεί έγινε ξεμπάζωμα, δηλαδή πήραν γύρω στα 1.500 κυβικά χώματα, συν τα άλλα που μεταφέραν στο Κουλούρι μαζί με τα βαγόνια και αλλα υλικά και τα μεταφέραν στην μάντρα έξω από την Λαρισα» και προσθέτει:

«Την λέξη μπάζωμα την χρησιμοποιήσαμε, για να τους μπερδέψουμε, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να κάνουμε την έρευνα, χωρίς να τους έχουμε στα πόδια μας για τυχών τρικλοποδιές. Αυτοί νόμιζαν με τι λέξη μπάζωμα, ότι εννοούσαμε την πίσσα που ρίξανε εκεί και την διαμόρφωση του χώρου με το εκκλησάκι και ότι από κάτω υπήρχαν στοιχεία που μας απέκρυβαν».